3 savjeta :)

Drage plesačice i plesači,
Načule smo da vam dvorana već nedostaje! Zanima vas kako se možete pripremiti za novu plesnu sezonu? Ili za svoju prvu plesnu sezonu ikada? Na pravom ste mjestu :)

Evo 3 stvari koje možete učiniti prije povratka u dvoranu:

1. Poboljšajte fizičku kondiciju:

Ples je aktivnost koja zahtijeva snagu, izdržljivost i fleksibilnost. Radite na poboljšanju opće kondicije kako biste bili spremni izvesti različite plesne pokrete. Uključite vježbe poput trčanja, plivanja, brzog hodanja, bicikliranja ili, naravno, plešite kako biste povećali izdržljivost. Također, nemojte zaboraviti na vježbe istezanja kako biste poboljšali fleksibilnost i smanjili rizik od ozljeda tijekom plesnih pokreta.

2. Poradite na plesnoj tehnici:

Bez obzira na razinu plesačkog iskustva, uvijek je važno obnavljati osnovne tehnike. Prolazite vježbe koje inače izvodite s trenericom, a možete pronaći i online tečajeve i tutorial videozapise koji vam mogu pomoći u vježbanju kod kuće.

3. Radite na svojoj kreativnosti i interpretaciji:

Ples nije samo izvođenje tehničkih pokreta, već i izražavanje emocija i pričanje priče kroz ples. Razmislite o različitim načinima kako možete interpretirati glazbu i povezati se s publikom ili samim sobom dok plešete. Igrajte se s različitim stilovima i pristupima kako biste otkrili svoju kreativnost i autentičnost.

Mali trik - izaberite pjesmu koja vas inspirira te 7 dana u tjednu plešite na nju trudeći se svaki dan izraziti u njoj nešto novo. Novu emociju, novi plesni stil, nekada pleši na riječi pjesme, nekada na beat-ove… Pustite mašti na volju. :)

Pametno planiranje i redovita vježba pomoći će vam da se osjećate samopouzdano i spremno za novu plesnu sezonu. Uživajte u procesu učenja i poboljšavanja svojih plesnih vještina! Ubrzo ćemo na njima raditi skupa. 🙂

Yours truly,

Bevel team

Previous
Previous

JAZZ FUNK

Next
Next

HIP HOP - ples i kultura