MOTIVACIJA

Vrlo često pitanje pri početku treniranja i pravilne prehrane- kako se motivirati? Ne, ne postoji čarobni štapić koji nas natjera u teretanu, na trening ili pravilnu prehranu. Pravi odgovor kreće od NAS SAMIH. Klišej, ali funkcionira.

Ljudsko tijelo nije namijenjeno modernom sjedilačkom načinu života. S razlogom je pračovjek morao loviti, graditi, slagati ili što već su radili praljudi... Tako je ljudsko tijelo  namijenjeno kretanju: trčanju, hodanju, stalnoj fizičkoj aktivnosti i zbog toga je danas i prisutan problem pretilosti te nedovoljne fizičke aktivnosti jer konstantno sjedimo- na poslu, na faksu, u školi ili na kavi i u restoranima. Kretanje nam nije više prioritet kao nekada jer pokušavamo bilo gdje stići brže. Nitko nema vremena za šetnju, trčanje, trening itd...  E, pa, tu dolaziš ti i tvoj stav

Koliko bi se tvoja rutina promijenila kada bi si rekla/rekao: krenuti ću ranije na posao da uspijem prošetati ili parkirati ću auto dalje da odradim jutarnju šetnju ili probudit ću se ranije da odradim trening? Odgovor je u prioritetima, a kada si postaviš fizičku aktivnost kao prioritet, lakše ćeš ju i odraditi. 

Blue and Red Motivational Quotes Blog Banner (3).png

Karakter. Tu se vidi koliko je on zastupljen. Zašto ne bi i ti bila/bio ta osoba s jakim karakterom- da kada nešto kažeš to i ostvariš, riječi pretvoriš u djela umjesto konstantnog traženja izgovora i 'danas mi nije dan'. Najčešća stvar s kojom se srećemo su izgovori, ne samo u vježbanju nego i u ostalim segmentima života. No, po nekoj formuli,  vrlo je jednostavno- ako imaš problem, nađi rješenje. Velika većina tu zapne jer ne zna kako, što, kada, gdje. Ako nam je problem težina, rješenje je vrlo jednostavno - manji unos kalorija i više kretanja. Ako patite od nekog zdravstvenog problema- pogledajte detaljno u namirnice koje unosite u svoje tijelo jer se mnogo odgovora može pronaći u prehrani, a o tome ćemo također govoriti.

Iako se ne čini tako, ali za mnogo problema postoji rješenje, samo je pitanje koliko ste spremni ići daleko ili koliko ste voljni rješavati ga. Jednom kada počneš, vjeruj mi, biti će lakše. Potreban je 21 dan da nam nešto pređe u naviku. Samo 21 dan od 365 dana godišnje. Pokaži i dokaži sebi da možeš, a s time će dolaziti nagrade kao što je energija, smanjenje umora, pozitivno raspoloženje, samopouzdanje i najbitnije, poboljšanje zdravlja. (A da.. i tijelo u top formi).

Također, ono što meni pomaže u motivaciji su razni YouTube videi i vlogovi te blogovi o fitnessu. Našoj D su primjerice tijekom karantene YouTube tutoriali pomogli da svakodnevno brusi jazz tehniku i balet. Možete naučiti razne stilove treninga, mnogo toga o prehrani i ukrasti neke zdrave recepte te vidjeti da pravilna prehrana nije toliko strašna i da ne grize (kao što svi misle), štoviše zabavna je i raznolika. Mislim da bi se svi nakon ove globalne situacije trebali trgnuti i uzeti zdravlja u svoje ruke jer, kada smo zdravi, sve nam je na dohvat ruke. Napravite to zbog sebe pa i zbog najbližih oko nas. Vjerujte mi, iznenaditi će Vas promjena. A sad na noge lagane i kreni! 

First stop mogu ti biti naši ALL LEVELS kondicijski i tehnički treninzi subotom ;)

 

Čujemo se ubrzo! 

Previous
Previous

Bilo kuda, plešem svuda!

Next
Next

“IZ PLESNE TEKICE”