Dance survival guide

Za početak, sretan vam početak plesne sezone! 

Nakon ovog neobičnog razdoblja koje nas je zadesilo proteklih mjeseci, možemo reći da se veselimo povratku u dvorane više nego ikad. Ples nije samo ples, on predstavlja puno više - odmak od svakodnevice, posla, škole, faksa te ti daje dašak čarolije koja te uvodi u neki tvoj svijet, barem na tih sat ili dva. A da ne spominjemo druženja, sve divne ljude različitih zanimanja, iskustava pa čak i godina koji se nađu na istome mjestu, u isto vrijeme i s jednakom ljubavi prema tom osjećaju koji ti daje ples.

Za sve vas plesne početnike, neovisno o dobi, slijedi mali guide kao dobrodošlica u naš svijet, svijet plesača. A, ako si već plesni veteran, sve znaš. No, znaš kako kažu - ponavljanje je majka znanja :)


  1. MINDSET

    Ulazak u dvoranu ponekad zna buditi razne misli, primjerice, hoću li se snaći, pohvatati pokrete, sprijateljiti se s nekim? No, već nakon prvog sata sve sjedne na svoje mjesto i shvatiš da su svi ovdje s istim mislima te da svatko gleda i razmišlja (samo) o sebi. Ful važna stvar za zapamtiti u plesnom svijetu, ali i u real life ;)

  2. BODY

    Priznajemo, na početku ćeš vjerojatno osjećati mišiće za koje nisi ni znala da ih imaš! Ali to je znak da si aktivirala različite mišićne skupine od onih koje koristiš na dnevnoj bazi ili ih aktivirala malo više nego inače. No, ne brini, s vremenom ćeš dovesti tijelo u super formu što će ti olakšati i poboljšati samo iskustvo plesanja (čitaj-moći ćeš izvesti više toga).


Quick tip - Magnezij: Zbog jačih fizičkih napora tijekom sportskih aktivnosti dolazi do ubrzanog gubitka tekućina i minerala, stoga ih je neophodno nadoknaditi. Magnezij opušta mišiće i kontrolira njihove kontrakcije. On pomaže smanjiti nakupljanje mliječne kiseline koja može prouzročiti mišićnu napetost i omogućuje mišićima da dobiju kisik koji im je potreban. Postoji nekoliko različitih vrsta magnezija koji imaju različiti učinak na naše tijelo, no magnezijev klorid je taj koji u istraživanjima ističu kao najučinkovitiji upravo za bol u mišićima. Može se koristiti i lokalno te na taj način ima intenzivniji učinak. Optimalna količina magnezija je 300-400 mg dnevno. Magnezij pronalazimo u: bademima, kakau, škampima, repi, špinatu, kikirikiju, indijskim oraščićima, sojinom mlijeku, crnom grahu, pšeničnim žitaricama…

A za dodatke prehrani svrati do obližnje ljekarne, DM-a ili neke druge specijalizirane prodavaonice. Preporučamo i iHerb!


3. DANCE WEAR

Poznato je da odjeća čini čovjeka, a plesači nisu iznimka. Preporučamo da baciš oko na neke od najpopularnijih plesnih studija (Millennium Dance Complex, Playground LA, Pineapple London, 1 Million Seoul…Instač ti je stvarno prozor u svijet ;)). Inspiriraj se, vidi što drugi nose, ali još važnije kako to nose. Samopouzdanje, ekspresija, energija mogu isfurati bilo što, no ako ti još fali malo prakse u tim područjima - kopiraj outfit i fake it till you make it!

4. AT HOME

Za kraj ovog brzinskog dance quide-a, slijedi par sitnica koje možeš napraviti doma ako želiš dodatno raditi na sebi i nije ti dosta samo dens u dvorani.

  • istezanje: nađi video na youtube-u (ima ih mali milijun) i isteži se 10ak minuta dnevno

  • unosi više vode u organizam - sad si plesač, trust me treba ti!

  • gledaj ples na YT/ Instagramu - već sam spomenula nekoliko top studija, proučavaj njihove plesače, nađi si favorite i razmisli po čemu si baš njih uočila

  • slušaj glazbu - probaj se fokusirati samo na melodiju, pa samo na riječi, dinamiku… probaj i 8 count :)


Vidimo se u dvorani!


Simple Photo Clothing Etsy Banner.png
Previous
Previous

BEVEL kuglice

Next
Next

PRVI KORACI PREMA ZDRAVLJU