FLEKSIBILNOST

Dragi ljubitelji plesa,
Danas se bavimo plesačima dobro poznatim pojmom - fleksibilnošću! Let’s dive in :)

Bolja fleksibilnost može poboljšati vaše plesne performanse, smanjiti rizik od ozljeda te vam omogućiti da izvodite zahtjevnije plesne pokrete.

Četiri načina kako poboljšati svoju fleksibilnost:

1. Redovito istezanje:

Uključite redovito istezanje u svoju dnevnu rutinu. Istezanje pomaže opuštanju mišića, poboljšava cirkulaciju i povećava raspon pokreta. Fokusirajte se na istezanje različitih mišićnih skupina, uključujući noge, kukove, ramena, leđa i vrat. Držite svaki istezak barem 15-30 sekundi i dišite duboko dok se istežete.

2. Zagrijavanje mišića prije istezanja:

Prije nego što se posvetite intenzivnom istezanju, osigurajte da su vaši mišići zagrijani. Brza kardio vježba, poput brzog trčanja na mjestu ili skakanja užeta, pomoći će zagrijati tijelo i povećati protok krvi u mišićima, čime ćete smanjiti rizik od ozljeda tijekom istezanja. Još neke od vježbi koje preporučamo su jumping jacks, plank ili, svima najdraži, marinci. ;)

3. Dinamičko istezanje:

Dinamički pokreti, poput rotacije kukova i nogu, te izvođenje kontinuiranih kretnji koje se postupno povećavaju u amplitudi, pomažu pri pripremi mišića za intenzivno istezanje.

4. Postupno istezanje:

Istezanje treba biti kontinuirano i postupno. Redovito istezanje i produžavanje trajanja istezanja može dugoročno poboljšati fleksibilnost. Postupno i pažljivo gurajte granice vašeg raspona pokreta i s vremenom ćete primijetiti poboljšanje u fleksibilnosti.

Važno je zapamtiti da svaki plesač ima svoje prirodne granice fleksibilnosti i da se rezultati neće dogoditi preko noći. Budite strpljivi u svojim istezanjima te uvijek pazite na svoje tijelo i slušajte njegove signale. Ako osjećate bilo kakvu nelagodu ili bol tijekom istezanja, prekinite vježbanje i konzultirajte se s plesnim trenerom ili fizioterapeutom kako biste osigurali pravilan pristup fleksibilnosti.

Do čitanja,

Bevel team

Previous
Previous

MEET THE TEAM

Next
Next

JAZZ FUNK